"De winkel als inspiratiebron"

Ton Verzijl (1956) combineert zijn werk als trainer en arrangeur al meer dan 25 jaar met een eigen winkel. En uitgeleerd is hij allerminst. Sterker nog, uit het dagelijkse contact met zijn medewerkers haalt hij juist volop inspiratie.

Na zijn opleiding tot Bloemist/winkelier volgde hij nog een tijdje de opleiding tot Meester binder. Maar de praktijk trok sterker aan hem. Twaalf jaar werkte hij als eerste binder, maar toen vond hij het toch tijd worden zijn eigen bloemenwinkel te openen. Hij geniet elke dag weer van het contact met de klanten en zijn personeel. "Tijdens de lunch bladeren we vaak de binnen- en buitenlandse vakbladen door en doen we ideeën op."

 

ton_ridderzaal.jpg


Rijke ervaring 

Als trainer/arrangeur kan hij rijkelijk putten uit zijn eigen ervaring als ondernemer. En dat doet hij dan ook naar hartelust. Motiveren van bloemisten en trainen van retailmanagers in het ontwikkelen van ideeën en concepten voeren hem veel naar het buitenland. Hij spreekt Engels en Duits en heeft in meer dan 15 landen gewerkt. Met het zwaartepunt op Midden- en Oost-Europa. Zijn meest bijzondere opdrachten waren overigens op eigen bodem. "Dat was de aankleding bij de doop van de prinsesjes Alexia en Ariana. Stressvol, maar vooral eervol."

2.jpg


Uitgesproken favoriet

Op het podium werkt Ton Verzijl het liefst zoals hij dat ook in zijn winkel doet. En dat houdt in dat hij goed toeziet of wat hij maakt ook verkoopbaar is. Ongeacht of hij nu voor bloemisten, supermarkten, tuincentra of straathandelaren demonstreert. In zijn werk zal hij nooit een voorkeur voor een bepaalde bloem aan de dag leggen. Ze zijn hem allemaal even lief. Maar als privé-persoon heeft hij wel degelijk een uitgesproken favoriet. Dat is de tulp, vooral omdat er zoveel mee gebeurt. "Dat begint met een groene knop en krijgt dan kleur. En dan groeit 't en 'dweilt' het over de vaas. Hier gebeurt zoveel mee, dit leeft!"
 

Tweewieler

De boog kan niet altijd gespannen staan. Ton Verzijl vindt zijn ontspanning vooral in sporten. Squashen heeft hem al 30 jaar in de ban. Van recentere datum is zijn liefde voor golfen. Maar ook bij een stevige wandeling komt hij tot rust. Hij heeft al de nodige delen van het Pieterspad te voet afgelegd. En dan is er nog de fiets. Zijn trouwe tweewieler gebruikt hij dagelijks om de 45 minuten reistijd tussen huis en winkel te overbruggen. 'Heerlijk, met je kop in de wind!"